I boliger der det er aktivitet hele døgnet vil skallsikring fungere som den beste boligalarmen. Dette gjelder de som eier kjæledyr som beveger seg rundt til alle døgnets tider, eller småbarnsfamilier. Mange velger å skallsikre boligen, men hva er skallsikring?

Hva er skallsikring?

Mens du får installert boligalarmen bør du be om å få forklart hvordan man kan stille inn skallsikring. Dette er en sikring som gjør at alarmen kun reagerer på ytterveggene, altså inngangsdører og vinduer. Logisk nok er skallsikring enkelt sagt å sikre «skallet» på boligen. Alarmen vil kun gå av dersom noen prøver å bryte seg inn i boligen via inngangsdører, terrassedører eller vinduer. Den vil ikke reagere på at noen beveger seg inne i boligen, noe som er særlig praktisk for kjæledyreiere.

Effektiv skallsikring

For å få en effektiv skallsikring er det viktig at det er sensorer installert ved alle inngangsmuligheter, altså alle dører og vinduer der det er mulig å komme seg inn gjennom. Dette inkluderer også andre etasje dersom det kan være enkelt å klarte opp eller bruke stige til å komme seg inn. Ettersom boligalarmen kun reagerer på inngangsmulighetene og ikke etter at noen har kommet seg inn, er det viktig at hele det ytre skallet av boligen er godt sikret.

Ikke for å skremme deg, men du bør være klar over at innbruddstyver har måter å komme seg inn selv med vindussensorer på. Når det er sagt krever det knusing av glass, noe en innbruddstyv gjerne vil unngå. Ettersom det er mulig vil totalsikring være å anbefale når det ikke ellers er aktivitet i boligen og fare for at noen utløser en falsk alarm. Da vil bevegelsessensorene gjøre at alarmen går av selv om tyvene kommer seg gjennom en dør eller et vindu.