Ønsker du å spare penger på dine forsikringer når du investerer i en boligalarm? Da er det viktig at du kjøper en FG-godkjent alarm.

Flere og flere nordmenn skaffer seg en boligalarm, og med et marked i vekst er det mye konkurranse. Dette fører til lavere priser for deg som forbruker, men her bør du være obs på at det også finnes useriøse aktører som ikke tilbyr gode nok alarmer. For å være sikker på at du har en tilstrekkelig god alarm bør du se etter FG-godkjente alarmer. Det er også kun disse som vil gjøre at du får en lavere forsikringspremie hos ditt forsikringsselskap.

Se etter FG-godkjent alarm

At det er en FG godkjent alarm vil si at alarmen er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd. Dette er en del av Finans Norge og er hovedfinansorganisasjon for finansnæringen. Forsikringsbransjen er videre en del av FNO.

Det vil si at en FG godkjent alarm har gått gjennom en rekke tester av fagpersoner for å sikre kvaliteten. Dette er for å sikre at boligalarmen faktisk er i en god nok kvalitet og holder det de lover – nemlig å sikre boligen din. FG-godkjent alarm er godt å ha i seg selv fordi da kan du være helt trygg på at alarmen går av når det skjer noe, samtidig som det gjør at du får gode rabatter på dine forsikringer. Legg merke til at det kun er FG godkjente alarmer forsikringsselskapene godtar for at du skal få rabatter, så her er det bare å lete etter merkingen.