Med dagens moderne boligalarm får du full kontroll på boligen.

I dag har mange skaffet seg en eller annen form for boligalarm for å sikre at boligen og familien er trygge i hjemmet. De som har en boligalarm tilknyttet en alarmsentral vil raskt få hjelp dersom det skulle skje noe, slik som brann eller innbrudd. En god boligalarm gir derfor god sikkerhet i hverdagen, men det ikke alle vet er alle mulighetene en boligalarm gir. Det er nemlig mye annet man kan få hjelp til fra alarmselskapet.

Tilleggsprodukter

Mange alarmselskaper tilbyr i dag en app som gjør at man kan styre hele boligen sin akkurat slik man vil gjennom tilleggsprodukter. Gjennom appen kan du enkelt ta av og på lys, varme eller kontrollere varmepumpen. Videre finnes det tilleggsprodukter som musedetektor for å forhindre at skadedyr gjør skader og oppdager de så raskt som mulig. Eller vanndetektor som settes under oppvaskmaskin, vaskemaskiner eller varmtvannsberederen for å oppdage lekkasjer. Dette gjør at man kan få reparert før vannlekkasjen fører til vannskader eller fuktskader i boligen. Dersom du bor i en bolig med høy fuktighet kan du forhindre at det oppstår mugg og midd ved å installere en klimasensor i boligen som justerer temperaturen slik at høy fuktighet unngås. En slik klimasensor vil være særlig nyttig i eldre bygg som ikke har like god isolasjon i gulv og vegger.

Andre tilleggsprodukter er slik som nattsikring i flere etasjer der hele familien raskt og enkelt kan be om hjelp dersom det er fare på ferde.

Smartere hus med boligalarm

Alarmselskaper leverer mange produkter som gjør huset smartere. Smartere hus gjør hverdagen enklere, slik som en smartlås der man åpner inngangsdøren med en kode istedenfor nøkkel. En ting er at du aldri trenger å være redd for å ha rotet bort nøkkelen igjen, et annet aspekt er at du kan låse inn håndverkere, vaskehjelpen eller hundelufteren uten å måtte dra hjem fra jobben. Du gir de bare helt enkelt en gode som de bruker til å komme seg inn, samtidig som du har full kontroll fra appen når de går igjen. Du vet nøyaktig hvor lenge de har vært i boligen ettersom de har en unik kode. Kommer regningen i posten med et timebeløp som ikke stemmer har du bevis, så her slipper du at noen prøver å jukse på regningen.