Smarthus krever smarte tyver, så jo mer ressurser en tyv må skaffe seg for å gjøre innbrudd, desto sikrere blir du. De færreste tyvene gidder å bruke tiden på å skaffe seg en haug med ressurser og kunnskap for å bryte seg inn i en bolig, i hvert fall så lenge det finnes boliger som enda ikke har alarm. Ikke vær en av de som velger bort boligalarm!

Tilknyttet alarmsentral

Ved å velge en boligalarm med tilknytning til en vaktsentral vil du være enda sikrere, for da er det noen som passer på til enhver tid. Dersom alarmen går vil vaktsentralen sende noen for å finne ut hva som foregår, eller sjekke bildene kameraene fanger opp, for deretter å kontakte riktige nødetater. Kameraovervåking eller boligalarm som er koblet til kamera vil også virke avskrekkende på tyvene ettersom boligen er merket på vinduer og ytterdører at boligen er videoovervåket. En annen måte å sikre huset på er skallsikring som gjør at alle inngangspunkter som inngangsdører, terrassedører og vinduer er tilkoblet alarmen. Om du bor i et hus bør du også vurdere å sikre andre etasje med skallsikring der det kan være lett å komme seg inn med stige eller klatre opp.

Hvis tyvene likevel prøver å ta seg inn i boligen vil du gjennom sikkerhetskameraene ha faktiske bevis som kan føre til at man tar tyvene og at gjerningsmannen blir dømt.